Другий Фестиваль Чемпіонів зібрав 16 команд дітей

Федерація футболу України спільно з благодійним фондом «Розвиток футболу України» провела другий за ліком «Фестиваль чемпіонів» — футбольні змагання для команд, складених із дітей 2010 року народження. 24 травня на базі ФФУ стартував турнір, в якому брали участь 16 команд ДЮСШ Києва.

Футбольний турнір, матчі якого проходять на території відкритого навчально-тренувального комплексу міні-футбольних полів зі штучним покриттям НТК ім. В. Баннікова, проводиться за форматом «5+1» і покликаний популяризувати масовий футбол в нашій країні.

Завдяки «Фестивалю чемпіонів» діти, що як займаються у спортивних секціях, так і грають у футбол просто у дворі, мають можливість змагатися між собою та насолоджуватися улюбленою грою, у той час як дитячо-юнацькі тренери — відкривати майбутніх зірочок спорту № 1 в Україні.

У церемонії відкриття дитячого футбольного свята взяло участь чимало почесних гостей, серед яких — перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко, технічний директор ФФУ Олег Протасов, голова Київської міської федерації футболу Анатолій Дем’яненко.

Звернувшись до дітлахів, їхніх батьків та рідних і тренерів, Вадим Костюченко передав вітання від президента ФФУ Андрія Павелка та головного тренера національної команди України Андрія Шевченка і запросив майбутніх чемпіонів відвідати відкриті тренування збірної України, аби на власні очі побачити, як синьо-жовті готуватимуться до відповідальних матчів: «У кожного з вас є своє футбольне майбутнє. Бажаю вам демонструвати найкращі якості в дитячих та юнацьких командах, щоб одного дня ви потрапили до головної команди нашої країни».

Після напутніх слів поважні гості вручили капітанам команд футбольні м’ячі та квитки на фінал жіночої Ліги чемпіонів між «Ліоном» та «Вольфсбургом». Також юні спортсмени взяли участь у майстер-класах та різноманітних конкурсах, у яких демонстрували свої футбольні навички. Майстер-класи проводили Юрій Грицина, Віталій Самойлов, Святослав Сирота, Олександр Венглинський.

Але найголовнішим є те, що спортивний результат не мав значення — переможцями було визнано всіх учасників!

На церемонії нагородження до юних футболістів завітали ветерани футболу України Святослав Сирота та Віталій Самойлов, із рук яких діти отримали кубки, дипломи та квитки на відвідування матчів Міжнародного турніру з футболу пам’яті Валерія Лобановського, який проходитиме 29—31 травня.

Додамо, що постачальником питної води фестивалю була компанія «Небесна криниця», а в нагородженні учасників взяла участь директор з розвитку компанії Євгенія Кривоніс.

 

За інформацією прес – служби ФФУ.

You may also like...

Напишіть відгук