Всеукраїнський дитячий турнір із дворового футболу «Мільйон на стадіон»

15 квітня у Навчально-тренувальному комплексі ім. В. Баннікова під егідою Федерації футболу України та Всеукраїнської національної федерації дворового футболу, за участю благодійного фонду «Розвиток футболу України» стартував Всеукраїнський дитячий турнір із дворового футболу «Мільйон на стадіон».

Чотири команди — «Дарниця», «Каскад», «Юніор» та «Факел», — сформовані з хлопців 2003—2006 років народження, змагалися за перемогу в міні-турнірі, після чого відбувся матч дружби між командами Києва та Полтави. Перше місце виборов «Каскад», друга сходинка залишилася за «Факелом», третю посіла «Дарниця». Найкращим гравцем турніру визнали футболіста «Каскаду» Яна Богута, найкращим захисником став гравець «Факела» Владислав Канаєв, а серед голкіперів нагорода дісталася Артему Горковцю з «Дарниці». Відзначимо, що в церемонії нагородження взяв участь технічний директор ФФУ Олег Протасов.

Перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко зазначив, що наприкінці травня відбудеться ще один турнір із дворового футболу, який прийме стадіон ім. В. Баннікова з натуральним газоном. А 23 серпня стартує основна частина Всеукраїнського дитячого турніру з дворового футболу «Мільйон на стадіон». Тоді й розіграють головний приз — мільйон гривень, який піде на будівництво стадіону для дворового футболу в населеному пункті (мікрорайоні) команди-переможця турніру.

міл-куб-1-min

«Із приходом весни фестивалі футболу стартували по всій Україні. Сьогоднішній турнір — пілотний проект національних змагань. Ми намагаємося продемонструвати підліткам альтернативу поганим звичкам і дати їм змогу проявити себе на футбольному полі. Крім того, усі учасники наших змагань отримають сертифікат від ФФУ на безкоштовне відвідування матчів усіх національних збірних та, звісно ж, головної команди», — розповів Вадим Костюченко.

Президент Всеукраїнської національної федерації дворового футболу Ілля Кива зазначив, що в подібних турнірах перемога — не найголовніше, адже позитивні емоції та фізичне загартування допоможуть хлопцям у власному розвитку.

«Дорослі повинні дарувати дітям позитивні емоції. Сьогодні не було тих, хто програв. Кожен отримав сплеск емоцій, адже футбол об’єднує серця мільйонів. Спорт — частина виховної роботи, тому слід надати дітям можливість проявляти себе та спрямовувати енергію на добрі справи», — сказав Ілля Кива.

міл-куб-3-min

Заступник міністра молоді та спорту України Микола Даневич відзначив внесок федерації футболу в надання можливості підліткам проявляти себе у спорті.

«Напевно, в кожному дворі є команди, які майже щоденно грають біля своїх осель. Діти дуже активні, охочих грати — вдосталь, а Федерація футболу України допоможе з тим, щоб грати було де», — сказав Микола Даневич.

А ще на футболістів команди з Полтави чекав приємний сюрприз. Для них було організовано екскурсію на НСК «Олімпійський», де вони побачили поле, на якому буде відбуватися фінал Ліги чемпіонів, роздягальні футболістів та музей.

 

міл-ффу-1-min

міл-ффу-2-min

міл-ффу-3-min

 

 

 

 

Джерело: офіційний сайт ФФУ

You may also like...

Напишіть відгук