Свято футболу від ФФУ в День фізичної культури і спорту!

У суботу, 9 вересня, на столичній Оболонській набережній в рамках Дня фізичної культури і спорту України, відбулося футбольне свято. Федерація футболу України організувала промо-захід до тижня масового футболу УЄФА, який відбудеться 23-30 вересня.

Проведення акції розвитку дитячого та масового футболу є одним з напрямків діяльності ФФУ для популяризації гри серед широких верств населення і особливо серед молоді.

Футбольний фестиваль, під час якого відкрили мобільний майданчик для вуличного футболу, зібрав чимало відомих спортивних осіб країни. Турнір серед дітей 2009 року народження відвідали: Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, голова Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко, технічний директор ФФУ Олег Протасов, а також відомий радянський та український футболіст Іван Яремчук.

Перший віце-президент Федерації футболу України Вадим Костюченко зазначив, що подібні акції національна асоціація проводить на регулярній основі. Вадим Костюченко передав вітання від президента ФФУ Андрія Павелка та наставника збірної України Андрія Шевченка.  Не обійшлося і без подарунків для дітей від Благодійного фонду “Розвиток футболу України” – футбольних м’ячів. Окрім того, учасників турніру разом з батьками запросили на відкрите тренування «синьо-жовтих» перед домашнім матчем зі збірною Хорватії. Вони ж заповнять сімейний сектор на вирішальному двобої проти «картатих».

«Сьогоднішні учасники змагань доєднаються до юних футболістів, які виступали в подібному дитячому турнірі  «Фестиваль чемпіонів», що організовувала ФФУ у червні. Таким чином, матимемо цілий сімейний сектор з майбутніми чемпіонами, які палко підтримуватимуть збірну України в грі проти збірної Хорватії», ─ зазначив перший віце-президент Федерації футболу України Вадим Костюченко.

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов та голова Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка побажали юним гравцям не зупинятися перед складнощами та йти за своєю мрією.

«Ніколи не можна опускати руки. Я бажаю юним футболістам завжди вірити в себе та не зупинятися перед перешкодами», – побажав школярам голова Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка.

Технічний директор ФФУ Олег Протасов додає, що в такому юному віці слід приділяти увагу не тільки футболу, а ще й навчанню. «Кожен юний гравець мріє стати чемпіоном і мрії мають здійснюватись! Утім, слід не забувати, що футболіст на полі має бути розумним, тому слід пам’ятати і приділяти увагу ще й школі», ─ сказав Олег Протасов.

Інший екс-футболіст Іван Яремчук провів для школярів майстер-клас, жонглюючи м’ячем як ногою, так і майстерно тримаючи круглого на голові. Юні футболісти уважно слідкували за рухами екс-динамівця та із захопленням запам’ятовували послідовність дій.

Нагадаємо, з 23 по 30 вересня подібні заходи також будуть організовані регіональними федераціями футболу на місцях: у Вінниці, Луцьку, Дніпрі, Краматорську, Житомирі, Ужгороді, Запоріжжі, Івано-Франківську, Кропивницькому, Сєверодонецьку, Львові, Миколаєві, Одесі, Полтаві, Рівному, Сумах, Тернополі, Харкові, Херсоні, Хмельницькому, Черкасах, Чернівцях, Чернігові, Києві.

Тижню масового футболу УЄФА будуть присвячені 25-ть п’ятиденних Фестивалів Чемпіонів «Відкриті уроки футболу» в кожному регіоні, що матимуть соціальну спрямованість. У кожному візьмуть участь 200 дітей (хлопчиків та дівчат), серед яких діти-переселенці і діти військовослужбовців, діти з особливими потребами та соціально незахищені.

Інформацію та фотографії взято із офіційцного сайту Федерації футболу України.

You may also like...

Напишіть відгук